Sprängningar och bomber
Linda
Polisen larmades till Huddinge om en misstänkt termosbomb i en kvarglömd väska på tisdagseftermiddagen. Det visade sig senare att föremålet inte var skarpt men det är läskigt då det sprängdes i ett radhus för några veckor sedan och 2 personer är nu anhållna för det dådet. 
Polisen larmades till platsen vid 16.30-tiden under tisdagen.
– Det var en person som ringde efter att ha sett en väska med ett termosliknande föremål i. Vi skickade bilderna till nationella bombskyddet som ville kolla närmare på det här föremålet, säger Rebecka Landberg, polisens presstalesperson.
Väskan hittades i ett grönområde i Fullersta och polisen har spärrade av området. Vid 18.30 meddelade polisen att föremålet var oskarpt och att man hävt avspärrningarna.


Alltså är det någon som hade planer på att utföra en ny attack men slängde ifrån sig väskan av någon anledning. Bomben var inte aktiverad och skarp som tur är men eftersom det troligen är ett barn som har gått med denna väska och okunskapen är läskigt så har jag många funderingar kring hur hunden tar detta. om en hund är skotträdd eller ljudkänslig så hur reagerar den när det är en bomb som går av?

Vad tror ni?
Dela gärna med er av era tankar och funderingar.