Importera hundar eller inte?!
Linda
Hej på er alla därute som älskar hundar.
Jag hoppas på att alla håller en god ton oavsett om de tycker att saker som skrivs här inne är sant eller helt åt helvete men genom att diskutera, lägga fram sin åsikt med varför man tycker som man gör så kan man kanske mötas och påverka en annan.
Jag vill lära mig mer och kommer aldrig att se mig själv som fullärd och genom alla mina hundmöten och med deras ägare så har jag alltid kunnat lära mig lite mer. Ingen hund öde eller människoöde är desamma.

Nu kommer vi till min fråga; ska vi hjälpa andra hundar från andra länder eller inte?

För några år sedan var mitt svar absolut! Jag hittade en tjej som transporterade hundar från Rumänien och vi hjälpes åt att hitta hem här i Sverige. Jag var med 2 vändor tills jag fick en känsla i kroppen när jag såg dem anlända till Sverige. De bilder jag sett på dem innan och vad som kom i bussen de åkte i var inte detsamma. Visst är det svårt att se hur stor en hund är på en bild när den ser väldigt dålig ut och sedan när den kommer fram efter att ha suttit i en bur med sin egen avföring i flera timmar.
De var stressade och mådde inte alls bra. Jag fick då min första tanke på hur man skulle kunna hjälpa dessa stackare till ett bättre liv. Även om några av dem var upp mot några år så är hundarna helt nollade till vårt sociala liv. Dessa hundar har inte gått i koppel och många har inte ens haft en egen mat/vattenskål. Vet inte vad en leksak är eller hur man ens kan vara med en människa som man aktat sig för när man levt på gatan.

När man sedan såg deras pappersarbete så undrade man om allt var rätt. Vissa namn stämde inte och så började jag tänka på Rabies.
Jag ringde en veterinär som jobbar hos jordbruksverket och hon var väldigt tydlig med vad hon tyckte. Troligen på grund av hennes tidigare erfarenheter så berättade hon att det ofta förekommer hundar från olika länder med falska pass och alla hund stall utomlands har sett att det finns pengar att tjäna på människors hundhjärtan och det finns så många hundfabriker i dessa länder. Många raser som är trubbnosiga för exempel så är det billigare att föda upp dem i andra länder och smuggla in dem till Sverige för att kejsarsnittet är billigare, och då kommer det med valpar som inte tillhör tiken eller så har tiken dött och valparna skickas med helt annan hund.
Alla sätt för att tjäna pengar. Men många avlivas för att de inte har rätt papper och tänk om Rabies kommer hit? Vad ska vi göra då med våra djur?
Det finns många hundar här i Sverige som behöver hjälp med och ofta skickas de runt från hem till hem.
Jag träffade en hund som hade flyttat 5 gånger under sitt liv och nu blev jag kontaktad för hunden hade problem som ägarna tyckte var jobbiga.
Vi pratade ganska länge för den här hunden mådde inte bra. Otrygg och ville inte ens leka så frågan är hur många gånger hade den fått tillsägelse att inte leka, busa, vara nyfiken. Hur hade tidigare hem krävts att hunden skulle bete sig?
Denna hund fick givetvis genomgå en undersökning hos veterinären först för att utesluta att hunden hade ont någonstans.

Jag tror att alla hundar går att få till ett sund sinne hos men frågan efter alla dessa rader som säker svävade iväg lite var om man ska hjälpa hundarna här i Sverige eller om det är ok att importera hundar från andra länder för att de också behöver ett nytt hem?
Vad tycker du? Skriv gärna en förklaring om varför du tycker som du tycker för det är så kul att läsa.
Linda
Det finns många bra med som är seriösa och nu har jag hittat en eldsjäl som har bra dokumentation.Jag har hört om valpfabriker som vill tjäna pengar men nu är det äldre hundar som har åkommor och som har hittats ute på gator.
Denna organisation ser till att alla hundar kastereras så det inte kan paras allls.
Vad tycker ni?